Eclipse Juno build error with "Maven Project Builder"

Question

When I try to clean & build my Maven project I get the following error:

Errors occurred during the build.
Errors running builder 'Maven Project Builder' on project '(Hid Project Name)'.
org/apache/maven/project/MavenProject
Errors running builder 'Maven Project Builder' on project '(Hid Project Name)'.
org/apache/maven/project/MavenProject

similarly with the clean all process, it throws the following:

Errors occurred during the build.
Errors running builder 'Maven Project Builder' on project '(Hid Project Name)'.
loader constraint violation: loader (instance of org/eclipse/osgi/internal/baseadaptor/DefaultClassLoader) previously initiated loading for a different type with name "org/apache/maven/plugin/MojoExecution"
Errors running builder 'Maven Project Builder' on project '(Hid Project Name)'.
org/apache/maven/plugin/MojoExecution
Errors running builder 'Maven Project Builder' on project '(Hid Project Name)'.
org/apache/maven/plugin/MojoExecution
Errors running builder 'Maven Project Builder' on project '(Hid Project Name)'.
org/apache/maven/plugin/MojoExecution
Errors running builder 'Maven Project Builder' on project '(Hid Project Name)'.
org/apache/maven/plugin/MojoExecution
Errors running builder 'Maven Project Builder' on project '(Hid Project Name)'.
org/apache/maven/plugin/MojoExecution
Errors running builder 'Maven Project Builder' on project '(Hid Project Name)'.
org/apache/maven/plugin/MojoExecution
Errors running builder 'Maven Project Builder' on project '(Hid Project Name)'.
org/apache/maven/plugin/MojoExecution
Errors running builder 'Maven Project Builder' on project '(Hid Project Name)'.
org/apache/maven/plugin/MojoExecution
Errors running builder 'Maven Project Builder' on project '(Hid Project Name)'.
org/apache/maven/plugin/MojoExecution
Errors running builder 'Maven Project Builder' on project '(Hid Project Name)'.
org/apache/maven/plugin/MojoExecution

Any ideas what causes this?

Solution

If you are using external maven check if that is selected enter image description here

Also try deleting .m2 and check settings file over there if it is pointing to correct place in localRepository tag

C:\Users\sunny.m2\repository